Жапон дәрігері холестерин деңгейін төмендететін көкөністерді атады

108

Маманның айтуынша, әрбір көкөністе ең күшті антиоксиданттық қосылыстардың көптеген түрлері бар. Олардың бірі – капсантин. Ол қызыл бұрыш пен чили бұрышының түсіне жауап береді.

Дәрігердің айтуынша, бұл антиоксидант өте мықты. Себебі: капсантин ағзадағы «жақсы» холестерин деңгейін арттырады және «жаман» холестеринмен күреседі.

Масахиро Ивасаки қызыл болгар бұрышы адамның ағзасы үшін ең пайдалы деп санайды.

«Қызыл бұрыштың құрамында С дәруменінің көп мөлшері бар. Сондай-ақ құрамындағы В дәрумені лимоннан екі есе көп. Бұл факт жоғары холестеринмен күресуге де көмектеседі»,-деді ол.

Leave A Reply

Your email address will not be published.