Маманның айтуынша, әрбір көкөністе ең күшті антиоксиданттық қосылыстардың көптеген түрлері бар. Олардың бірі – капсантин. Ол қызыл бұрыш пен чили бұрышының түсіне жауап береді.
Дәрігердің айтуынша, бұл антиоксидант өте мықты. Себебі: капсантин ағзадағы «жақсы» холестерин деңгейін арттырады және «жаман» холестеринмен күреседі.
Масахиро Ивасаки қызыл болгар бұрышы адамның ағзасы үшін ең пайдалы деп санайды.
«Қызыл бұрыштың құрамында С дәруменінің көп мөлшері бар. Сондай-ақ құрамындағы В дәрумені лимоннан екі есе көп. Бұл факт жоғары холестеринмен күресуге де көмектеседі»,-деді ол.